Prečo si uzavrieť poistenie zodpovednosti zamestnanca 

Lukáš Ščehovič
3. septembra 2024
43
Poistenie zodpovednosti zamestnanca, zodpovednosť zamestnanca, zamestnanec, žena v autoservise

Zamestnanec v trvalom pracovnom pomere ručí svojmu zamestnávateľovi štyrmi platmi za škodu spôsobenú pri výkone svojho povolania (výnimkou sú štátni zamestnanci, ako sú napríklad sudcovia, prokurátori, policajti a hasiči, ktorí ručia troma platmi). Najväčšie riziko hrozí zamestnancom, ktorí manipulujú s drahým tovarom alebo účtovníkom, kde ich chyba môže spôsobiť zamestnávateľovi pomerne veľkú škodu. Rovnako aj zamestnanci, ktorí šoférujú motorové vozidlá, musia v prípade nehody, ktorú sami zavinili, uhradiť spoluúčasť pri havarijnom poistení.

Veľká časť Slovákov nemá úspory ani vo výške štyroch platov. Preto, ak spôsobia škodu svojmu zamestnávateľovi, môžu sa dostať do finančných ťažkostí. Poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú zamestnávateľovi je riešením, ktoré poskytuje krytie týchto škôd. To znamená, že ak zamestnanec nejakým nedopatrením spôsobí škodu a má uzavreté poistenie, poisťovňa uhradí túto škodu zamestnávateľovi, čím sa zamestnanec vyhne finančným ťažkostiam.

Najvýhodnejšie poistenie zodpovednosti zamestnanca

Ako chrániť seba a svoju kariéru pred chybami a nedbalosťou

Poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú zamestnávateľovi kryje tieto škody. Ak zamestnanec spôsobí škodu nedopatrením a má uzatvorené poistenie, poisťovňa uhradí túto škodu zamestnávateľovi, čím sa zamestnanec vyhne finančným ťažkostiam.

V našom online porovnávači si môžete porovnať ponuky od viacerých poisťovní a vybrať si to najvýhodnejšie poistenie zodpovednosti zamestnanca, ktoré bude plne vyhovovať vašim potrebám.

Najlacnejšie poistenie zodpovednosti za škodu

Poistenie kryje aj hmotnú zodpovednosť zamestnanca, čo znamená, že poistený zamestnanec sa nemusí obávať, že by musel uhradiť škodu v prípade neúmyselnej chyby. Cena poistenia zodpovednosti za škodu zamestnanca závisí od výšky poistného krytia (ideálne je zvoliť krytie vo výške štyroch mesačných platov, aby ste boli plne krytý) a  tiež od toho, či máte od zamestnávateľa zverený dopravný prostriedok alebo iný pracovný stroj.

Poistenie hmotnej zodpovednosti zamestnanca

Poistenie zodpovednosti zamestnanca poskytuje krytie aj v prípade, že má zamestnanec hmotnú zodpovednosť a spôsobí neúmyselne škodu na majetku zamestnávateľa. Ak by došlo k neúmyselnej škode, poisťovňa pokryje náklady na opravu alebo náhradu poškodeného majetku, čím sa zamestnanec vyhne nutnosti uhradiť škodu z vlastných prostriedkov.

Cena poistenia zodpovednosti za škodu

Cena poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú zamestnávateľovi závisí od viacerých faktorov, vrátane výšky poistného krytia a typu zvereného majetku. Poistenie je možné uzavrieť aj pre prípad, že máte od zamestnávateľa zverené motorové vozidlo alebo iný pracovný stroj. Cena poistenia sa vypočíta na základe týchto kritérií a môže sa líšiť v závislosti od konkrétnych podmienok a požiadaviek.

Prečo je poistenie zodpovednosti zamestnanca výhodné pre zamestnávateľa

Zamestnávateľ môže uzatvoriť pre svojich zamestnancov poistenie za škodu spôsobenú zamestnávateľovi. Tým sa vyhne problémom, ktoré by mohli vzniknúť, ak zamestnanec neúmyselne spôsobí škodu a nebude mať finančné prostriedky na jej úhradu. Vďaka tomuto poisteniu zamestnávateľ dostane prostriedky späť aj v prípade, že zamestnanec nemá dostatok financií na náhradu škody.

Výhody online kalkulačky

Naša online kalkulačka poistenia zamestnanca umožňuje rýchly a jednoduchý výpočet poistného. Môžete získať ponuky od viacerých poisťovní a porovnať ich, aby ste si vybrali to najvýhodnejšie poistenie zodpovednosti zamestnanca. Vďaka tomu môžete uzatvoriť poistenie pohodlne a bez zbytočných komplikácií.

Využitie online kalkulačky prináša mnohé výhody, ako napríklad úsporu času a peňazí. Nemusíte navštevovať pobočky poisťovní osobne, všetko vybavíte online z pohodlia vášho domova. Navyše, porovnaním viacerých ponúk si môžete byť istí, že ste si vybrali to najlepšie poistenie za najvýhodnejšiu cenu.

Najvýhodnejšie poistenie zodpovednosti zamestnanca

Pozor na alkohol / drogy v zamestnaní

V prípade, že zamestnanec spôsobí škodu pod vplyvom alkoholu, iných omamných látok alebo sa preukáže, že ju spôsobil úmyselne, poisťovňa takúto škodu pravdepodobne nepreplatí, pretože zamestnanec porušil pracovné predpisy.

Poistenie zodpovednosti zamestnanca je dôležitým nástrojom na ochranu pred finančnými ťažkosťami, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku škôd spôsobených pri výkone práce. Vďaka našej online kalkulačke od Respect direct môžete rýchlo a jednoducho získať ponuky od viacerých poisťovní a vybrať si to najvýhodnejšie poistenie, ktoré bude plne vyhovovať vašim potrebám. Týmto spôsobom sa môžete chrániť pred nepredvídanými finančnými nákladmi a zabezpečiť si tak pokojnejší a stabilnejší život.

Zdieľať článok: