UNIQA pojišťovna

248
Profil poisťovne

UNIQA pojišťovna, a. s., pobočka poisťovne z iného členského štátu rozvíja svoju prítomnosť na slovenskom poistnom trhu už od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa OTČINA, ako druhá poisťovňa na našom území…

Poistenie
Povinné zmluvné poistenie
Cestovné poistenie
Poistenie bývania
Havarijné poistenie

Vyberte si z ponuky poistení Uniqa

Divider

O poisťovni Uniqa

UNIQA rozvíja svoju prítomnosť na slovenskom poistnom trhu už od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa OTČINA, ako druhá poisťovňa na našom území.

Od svojho začiatku sa orientovala na tradičné hodnoty a pôvodne plánovala špecializáciu na poľnohospodárske riziká. Neskôr však zmenila kurz a zamerala sa na poistenie majetku a zodpovednosti pre právnické subjekty, zahŕňajúc priemyselné podniky, malých živnostníkov a havarijné poistenie vozidiel. Tento nový smer ju viedol k transformácii na univerzálnu poisťovňu.

V roku 1999 sa Poisťovňa OTČINA stala súčasťou silnej medzinárodnej skupiny UNIQA Group Austria, so sídlom v Rakúsku. Táto spolupráca priniesla bohaté skúsenosti z vyspelých európskych krajín a ekonomík, ktoré zabezpečili finančnú istotu pri poskytovaní novej generácie poistných služieb. Obchodný názov poisťovne sa v roku 2001 zmenil na UNIQA poisťovňa, a. s.

Rozhodnutím o získaní spoločností AXA na slovenskom, českom a poľskom trhu, značka UNIQA v roku 2020 výrazne posilnila svoju pozíciu. Stala sa jednou z piatich najsilnejších poisťovní v stredoeurópskom regióne.

V súčasnosti je UNIQA na Slovensku jednou zo štyroch najsilnejších značiek v oblasti poistného trhu. Taktiež sa stala finančnou skupinou, ktorá poskytuje komplexné služby pre jednotlivcov aj firmy. V rámci slovenskej finančnej skupiny UNIQA vznikli v dôsledku fúzie s AXA nové subjekty UNIQA DDS a DSS a UNIQA investičná spoločnosť. Po fúzií od septembra 2021 UNIQA poisťovňa, a.s. sa stala pobočkou poisťovne z iného členského štátu českej UNIQA pojišťovni, a. s a na Slovensku podniká a poskytuje poistné služby pod názvom UNIQA pojišťovna, a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Poskytované služby

 Univerzálnosť UNIQA pojišťovne, spočíva v ponuke širokej škály finančných produktov. Okrem tradičného životného a investičného životného poistenia, či poistenia úrazov, ponúka UNIQA aj rôzne iné formy poistnej ochrany, ako napríklad cestovné poistenie, poistenie vozidla (uniqa PZP a havarijné poistenie) a poistenie nehnuteľností. Poisťovňa ďalej svojim klientom poskytuje aj dôchodkové sporenie a investičné produkty.

Klienti poisťovne majú možnosť využiť klientsky portál „Moja Uniqa“, kde nájdu všetky potrebné dokumenty vždy po ruke. Cez online portál vedia klienti zároveň uskutočniť zmenu na aktuálnej poistnej zmluve alebo vykonať platbu poistenia online.

Služba Uniqa epodateľňa umožňuje klientom zasielať dokumenty k zmene alebo zániku poistných zmlúv elektronicky, bez nutnej návštevy pobočky alebo odoslania dokumentov formou pošty

Zlata minca 1. poistenie nehnutelnosti
roka 2023
Finparáda.sk 1. Cestovné poistenie
roka 2020
650 000 +
poistných zmlúv
18 krajín
pôsobenia skupiny UNIQA

Kalkulačky poistenia

Povinné zmluvné poistenie
Výpočet ceny
Havarijné poistenie
Výpočet ceny
Poistenie bývania
Výpočet ceny
Cestovné poistenie
Výpočet ceny
Zodpovednosť zamestnanca
Výpočet ceny
Potrebujete poradiť?
Naši odborníci sú vám k dispozícii každý pracovný deň
Kontakt

Základné a kontaktné údaje o poisťovni

Základné údaje

UNIQA pojišťovna, a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu UNIQA pojišťovna, a.s., so sídlom Evropská 810/136, 160 00 Praha 6, Česká republika, IČO: 492 40 480, spoločnosť zapísaná v obchodnom registri Mestského súdu v Prahe, oddiel B, vložka č. 2012, podnikajúca v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky: UNIQA pojišťovna, a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu, so sídlom Krasovského 3986/15, 851 01 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 53 812 948, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Po, vložka č. 8726/B

Pokiaľ sa Vám stala nepríjemná udalosť, na riešenie škodových udalostí môžete využiť nasledovné spôsoby: